top of page

Team Pilhede

Efter en tid utomlands hos Double Dan Horsemanship i Kentucky, USA, började visionen om att kunna hjälpa hästar och ryttare till en bättre kommunikation på liknande sätt i Sverige. Hösten 2022 startades "Aware Horsemanship" och drivs av Josefine Pilhede. Bakom teamet står också partnern Malin Pilhede som snart är färdigutbildad osteopat för både häst och människa. Malin är den som ser till att både häst och ryttare håller sig skadefria genom noggrann utvärdering, behandling och träning. 

 

Vårat fokus ligger på att träna och tävla Reining-hästar runt om i världen, men vi har också en stor passion för Liberty och trickträning. Idag erbjuder vi privatlektioner, clinics och kurser samt träning och tävling av reininghästar i Sverige och övriga världen.

 

Att ha ett medvetet horsemanship ("Aware Horsemanship") innebär att man inte utgår ifrån att det är hästens fel utan ställer sig frågan "förstår hästen uppgiften? Är det jag som driver hästen snett?" etc. Genom att förstå hur vi påverkar varandra som individer och att vara medveten om hästens beteende och behov kan man underlätta kommunikationen och skapa en atmosfär av tillit och samarbete. Det betyder också att man behöver vara medveten om sin egen kroppshållning, andning och energi för att kunna kommunicera med sin häst på rätt sätt och med små signaler. Att ha ett "Aware Horsemanship" innebär också att man vågar ifrågasätta det gamla, tar del av forskningen, är open-minded och har nära samarbeten med de som är expertiser på sina områden, som exempelvis veterinärer, osteopater och hovslagare.

 

Vi tror på att hästar behöver få vara hästar. Därför kommer vi alltid att förespråka stora ytor och hagar där hästen kan röra sig fritt, gå i flock med sina kompisar så mycket det bara går och att få en varierad träning för att bygga styrka och få mental stimulans. Vi tror att en häst som mår bra i kombination med rätt träning och utbildning presterar bäst. Vårat mål är att få hästen att våga försöka, vilja vara till lags, känna sig trygg och tycka om arbetet. Vår vision är att visa att man kan ta hästar till den högsta nivån utan hårda metoder och där prioriteringen ligger på välbefinnande, kommunikation, glädje och trygghet hos både häst och människa!

bottom of page